top of page

Generelle lejeinformationer

Lejeren og føreren skal være i besiddelse af et gyldigt kørekort.

Kørekort som er trykt med det ikke-latinske alfabet (arabisk, japansk osv.) skal suppleres med et internationalt kørekort.
For kørekort fra lande, der ikke er en del af Genève/Wienerkonventionen om vejtrafik (f.eks. Kina), skal der fremvises en officiel engelsk oversættelse af kørekortet og det originale kørekort skal også medbringes.
Visse takster og vilkår gælder kun udenlandsdanskere/personer med fast bopæl i udlandet. Dvs. de ikke er gældende for personer bosiddende i Danmark grundet afgiftsregler. Husk venligst at vælge din rigtige "permanente bopælsadresse", når du bestiller en udlejningsbil således at du sikrer dig at få den korrekte pris der svarer til det land du er bosat i.
Lejer skal altid kunne fremvise dokumentation for hans eller hendes permanente bopælsadresse ved afhentning.

Valutaudlejning
Er du bosiddende i udlandet, eller er din primære skattepligt i udlandet, kan du leje en afgiftsfri bil.      

 

Bemærk at du skal kunne dokumentere din bopæl på en af følgende måder:

 • Udenlandsk adresse samt udenlandsk kørekort 

 • Udenlandsk adresse samt internationalt kreditkort, som er udstedt af udenlandsk bank/kreditkortselskab

 • Udenlandsk adresse samt udenlandsk pas

 

Hvis du er bosiddende i Danmark, må du kun køre biler, hvor der er betalt dansk afgift. Derfor kan du kun lave en reservation med begrænset kilometerantal, og vi forbeholder os retten til at korrigere pris og vilkår for din reservation, når du afhenter udlejningsbilen, såfremt oplysningerne om din bopæl er forkerte.

Aldersbegrænsninger

I Danmark gælder følgende regler for mindste alder og kørekort ejerskab:

Tabel 1_General rental information – DK.

Der vil blive tilføjet et ung førertillæg på udlejning for alle lejere under 26 år, uanset bilgruppe.

 
Bemærk, at du ved udleveringen af din lejebil skal kunne fremvise et fysisk kørekort og at digitale kørekort ikke accepteres i denne forbindelse, idet det kun godtages som gyldig dokumentation under kørsel i Danmark. Er du registeret som ekstra fører, skal du ligeledes kunne fremvise et fysisk kørekort.
 
Du kan betale med debitkort på følgende bilgrupper: A, V, E***, C***og I*** klasser.
Forbrugsforeningskort (dansk kreditkort) er accepteret af Sixt for leje op til maks. 14 dage.
Dankort er godkendt til leje af bil med en maksimal lejepris på 2000 DKK. To gange lejebeløbet vil blive taget som et køb på kortet i begyndelsen af lejeperioden som en sikkerhed. Beløbet for sikkerheden returneres efter endt lejeperiode.
Sixt kort modtages kun i kombination med gyldigt kørekort og fremvisning af det tilknyttede kreditkort.
Vi accepterer ikke checks eller MobilePay. Vi accepterer ligeledes heller ikke digitale løsninger såsom ApplePay eller andre digitale betalingsløsninger. Bemærk venligst at pinkode er påkrævet ved betaling med kreditkort.

En autorisation på lejepris plus et depositum jf. nedstående tabel, hentes på det valgte betalingsmiddel ved udlevering af bilen:
 

Betalingsbetingelser

 

Almindeligvis

Du kan betale med debitkort på følgende bilgrupper: A, V, E***, C***og I*** klasser.
Forbrugsforeningskort (dansk kreditkort) er accepteret af Sixt for leje op til maks. 14 dage.
Dankort er godkendt til leje af bil med en maksimal lejepris på 2000 DKK. To gange lejebeløbet vil blive taget som et køb på kortet i begyndelsen af lejeperioden som en sikkerhed. Beløbet for sikkerheden returneres efter endt lejeperiode.
Sixt kort modtages kun i kombination med gyldigt kørekort og fremvisning af det tilknyttede kreditkort.
Vi accepterer ikke checks eller MobilePay. Vi accepterer ligeledes heller ikke digitale løsninger såsom ApplePay eller andre digitale betalingsløsninger. Bemærk venligst at pinkode er påkrævet ved betaling med kreditkort.

En autorisation på lejepris plus et depositum jf. nedstående tabel, hentes på det valgte betalingsmiddel ved udlevering af bilen:

Tabel 2_General rental information - DK.

Alle lejere med et CPR-nr., bliver kredittjekket i det danske register for debitorer (Debitor Registret) og enhver form for registrering af lejer/betaler eller manglende resultat ved fremsøgning, vil medføre at Sixt afviser muligheden for udlejning. Sixt vil via Debitor Registeret også kontrollere, om man har registeret bopæl i Danmark eller i udlandet af hensyn til hvilken bilflåde udlejningsbilen skal udleveres fra. Alle opslag i Debitor Registreret er i overensstemmelse med reglerne i persondataloven (GDPR).

Lejere med enten c/o adresse eller hemmelig adresse vil ligeledes kunne afvises.
Såfremt lejers hemmelige adresse kan dokumenteres ved enten sygesikringsbevis eller anden dokumentation, kan vi undtagelsesvis se bort fra dette.

 

Brændstof

Alle køretøjer udleveres med en fuld tank benzin og skal genfyldes inden returnering til Sixt. Såfremt bilen ikke returneres med en fuld tank, vil Sixt opkræve 29 DKK pr. liter. inkl. tankningsgebyr.
Hos Sixt tilbyder vi også at vores kunder betaler for en forudbetalt tankning ved afhentning af bilen. Dette betyder, at vi opkræver lejer for en fuld tank og lejer kan derfor levere bilen tilbage uden at fylde den op. Prisen for dette er konkurrencedygtig med de lokale tankstationer. Der gives ingen refusion for ubrugt brændstof.
 
Du kan købe en hel tank brændstof på reservationstidspunktet og returnere tanken tom. Ingen refusion gives for ubrugt brændstof.
Alternativt kan du bestille en tankservice mod et gebyr og refundere tanken tom. De genopfyldte liter vil blive opkrævet til en pris, der er konkurrencedygtig med lokale tankstationer ud over det tidligere bemærkede servicegebyr.
Elektriske køretøjer skal returneres 80% opladet. Der kan også tilkøbes forudbetalt ladning så bilen kan returneres med lavt/tomt batteri, hvis ønskes. 
 

Særlig information om booking af forudbetalt billeje

Ændring af reservation

En reservation kan ændres op til 48 timer før begyndelsen af lejeperioden (hvis den ønskede bilgruppe er tilgængelig), der vil dog blive opkrævet et gebyr på 149.00 DKK for ændringen. Den forudbetalte lejepris vil ikke blive refunderet selv om reservationsændringen evt. medfører en lavere pris i lejeperioden.

Afbestilling

En reservation kan afbestilles før starten af lejeperioden. I tilfælde af afbestilling, vil det indbetalte beløb blive refunderet mod et afbestillingsgebyr. Afbestillingsgebyret svarer til 3 dages lejepris samt eventuelle ekstra udgifter i forbindelse med aftalen. En reservation kan afbestilles online, telefonisk eller skriftligt og henvendelse kan ske til udlejning stationenudlejningsfilial eller: Sixt Danmarks hovedkvarter, Mobility Service Danmark A/S, Kystvejen 42, 2770 Kastrup, e-mail: info@sixt.dk. Telefon: +45 32481100.

Udeblivelse

Hvis en reserveret bil ikke bliver afhentet, eller ikke bliver afhentet til det aftalte tidspunkt, vil der ikke blive refunderet noget af den forudbetalte lejepris.

Generelle forsikringsbetingelser

Ansvarsforsikring (TI)

Forsikringen af køretøjet omfatter ansvaret over for tredjemand med en dækning for personskader på op til 124.000.000 DKK totalt set og materielle skader op til 25.000.000 DKK.
 
Forsikringen frafalder ved brug af køretøjet til transport af farligt gods. Alt beskyttelse som er en del af lejekontrakten bortfalder, især hvis en uautoriseret fører har anvendt køretøjet eller hvis føreren af køretøjet ikke har gyldigt kørekort på tidspunktet for den begivenhed, der udløses krav på.

Loss Damage Waiver (LDW)

Loss Damage Waiver er en kaskoforsikring og fjerner delvist lejerens ansvar af køretøjet i tilfælde af skader.
Hvis LDW accepteres, er kunden kun ansvarlig for følgende beløb:Selvrisikoen 5.000 DKK (undtagen bilgruppe X ***: 15.000 DKK) pr. skade.
Lejer er, foruden skadens udbedringsomkostning, forpligtet til at tilbagebetalebetale Sixt for omkostningen til afsavnsdage (op til højst totalt 1610.000 DKK). Afsavnsdage defineres som dage Sixt kan ikke kan udleje køretøjet som følge af skader forårsaget af lejer, ukendt modpart eller på grund af tyveri af køretøjet.
 
LDW er obligatorisk for alle danske lejemål.

Top Cover LDW (BE)

Hvis LDW allerede er valgt, så kan lejer vælge Top Cover LDW (BE) for at reducere selvrisikoen.
Hvis Top Cover LDW er valgt, så er lejer kun ansvarlig for følgende beløb: 3.000 DKK pr. skade.
Selvrisiko for luksusbiler (X***) er 12.500 DKK og minibusser (F***) 5.000 DKK pr. skade.

Super Top Cover LDW (BF)

Hvis LDW allerede er valgt, så kan lejer vælge Super Top Cover LDW, for at reducere selvrisikoen.
Hvis Super Top Cover LDW er valgt, så er selvrisiko 0 DKK pr. skade. På langtidsleje (min. 30 dage) reduceres selvrisiko til 1.000 DKK pr. skade.

Super Top Cover LDW (BF) kan ikke vælges tiltilvælges bilgruppen X***.*** og varebiler (på langtidsleje).
Selvrisiko for minibusser (F***) er 3.000 DKK pr. skade.

 


Glas & dækforsikring (TG)*

Glas og dækforsikring dækker mod følgende skader på;: dæk, forrude, sideruder og bagrude.
Hvis TG ikke accepteres vil lejer blive holdt ansvarlig for den fulde værdi af skader på dæk, forruder, sideruder og bagruder.
Hvis TG vælges, så har lejer en selvrisiko på 0 DKK på glas og dæk. FælgeTilkøb af TG dækker fra januar 2021 også fælge og hjulkapsler er ikke dækket ved tilkøb af TG.

Personlig ulykkesforsikring (PAI)

Ved at tegne en personlig ulykkesforsikring er man dækket på følgende vis i tilfælde af ulykke:
 
Ved at tegne PAP er der begrænset ansvar:
 • 1.000.000.00 DKK for varigt mén
 • 120.000 DKK for dødsfald
 • 20.000 DKK for medicinsk behandling

Personlig ulykkesforsikring inkl. Bagage (SPAPSPAI)

Denne forsikring dækker det samme som ovenstående Personlig Ulykkesforsikring, men den dækker også rejsegods i køretøjet op til 20.000 DKK. Denne forsikring dækker dog ikke specielle ejendele som f.eks. smykker, kontanter osv. Forsikringen gælder hellere ikke hvis rejsegods eller ejendele bliver stjålet fra køretøjet.

Vejhjælp

Under lejeperioden kan du ved tekniske nedbrud, og uden tilkøb af ekstra forsikringer få vejhjælp. Teknisk nedbrud betegnes som bl.a. motorstop eller fabriksfejl. 
Kontakt Sixt døgnet rundt på hovednummeret tlf. +45 32481100.
Bemærk, at nedbrud forårsaget af lejer eller modpart ikke er dækket af den gratis vejhjælp og vil være forbundet med en fast afgift.
 
Ønsker du at være forsikret mod ikke-tekniske nedbrud, har du mulighed for at tilkøbe en udvidet vej assistance forsikring, kaldet BC.
 
Eksempler på ikke-tekniske nedbrud kan være:
 • Forkert eller manglende brændstofBugsering af køretøj (ved uheld)
 • Manglende strøm på elbil
 • Ødelagte eller mistede bilnøgler
 • Punkteringer og/eller beskadigelse af dæk (er dog dækket ved tilkøb af Glas- og Dækforsikring*)
 • Afladt batteri som følge af tændt lys el.lign.
 • Åbning af fastlåst dør

 


Udvidet Vej Assistance (BC)

Udvidet Vej Assistance er en tillægsforsikring som kan tilvælges ved udlevering af bilen og som dækker lejers udgifter i tilfælde af ovenstående i forbindelse med vejhjælp. 

 

Foreign use (UF)

Foreign use er en tillægsforsikring, som tilvælges ved reservation eller udlevering af bilen, og som dækker erstatningsbil og kaskoforsikring ved kørsel til udlandet. Vi gør opmærksom på at eventuelle forsikringer ikke er gyldige for brug i udlandet, hvis UF-forsikringen ikke tilvælges.

Kørsel til udlandet og restriktioner*

 

Kørsel til følgende lande uanset tilkøbte forsikringer er ikke tilladt:
Storbritannien, Moldova, Hviderusland, Cypern, Island, Malta, Albanien, Israel, Iran, Irak, Marokko, Tunesien, Tyrkiet, Bulgarien, Estland, Ungarn, Letland, Litauen, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Rumænien, Rusland, Bosnien, Hercegovina, Kroatien, Makedonien, Slovenien, Serbien, Montenegro og Korsika.
I tilfælde af overtrædelse af ovennævnte, vil alt forsikringsdækning frafalde og alle omkostninger med relation til udlandskørslen vil blive direkte viderefaktureret til lejer

Extras

 

 

Alle ovenstående tilvalg kan bookes enten under reservationen eller ved afhentning af lejebilen.

 

Levering og afhentning

Levering og afhentning er tilgængelige mod et gebyr.
Udenfor vores åbningstider tilbydes levering/afhentning ikke.

 

230V ladekabel

Et 230V ladekabel til opladning af elbiler er tilgængeligt mod et gebyr.

 

3-i-1 ladekabel
Et 3-i-1 ladekabel til mobiltelefoner er tilgængeligt mod et gebyr

Sixt fast track

Spring ventetiden over og undgå shuttlebusser. SIXT Fast Track tilbyder dig muligheden for kontaktfri afhentning og aflevering af din udlejningsbil fra udvalgte SIXT-filialer. Lejemålet pålægges et gebyr for serviceydelsen.

BMW Guaranteed

På enkelte bilgrupper er der mulighed for at få garanteret en BMW. Skal forudbestilles minimum 48 timer på forhånd. 
 

One-way leje

One-way lejemål indenfor Danmarks grænser er muligt mod et gebyr.
Alle internationale one-way lejemål er på forespørgsel. Kontakt venligst den lokale filial eller Business Center hvis nogle spørgsmål hertil. 

 


Navigation 

Navigationssystemer er tilgængelige mod et gebyr.

Babystole, barnesæder og autostole

Babystole, barnesæder og autostole er tilgængelige mod et gebyr.

 


Øvrige tillæg og gebyrer
 

Lufthavnstillæg

Et lufthavnstillæg vil blive pålagt alle lejemål med afhentning i lufthavne. I Københavns lufthavn tilføjes lufthavnstillægget på enhver tilbagevendende faktura.

Afhentning uden for åbningstid

Udlejning uden for vores åbningstider er kun på forespørgsel. Hvis en bil bliver afhentet uden åbningstid, vil man som kunde blive pålagt et ’uden for åbningstid’ gebyr.

Rygning i bilen eller dyr i bilen

Det er ikke tilladt at ryge i vores lejebiler. Hvis en bil har brug for ekstra rengøring/lugt-fjernelse forårsaget af rygning, brug af kraftig duftspray, wunderbaum eller lignende, vil et gebyr på 2500 DKK blive pålagt fakturaen. Dette er også af hensyn til kunder med allergener. Det samme gør sig gældende såfremt at der er synlige tegn på transport af dyr i bilen.

Flexi Returneringsgaranti
Planer kan ændre sig. Som en fleksibel mobilitetspartner, vil vi med glæde tilpasse os dine planer. Takket være vores Flexi returneringsgaranti, har du altid frihed til at returnere dit køretøj ved den nærmeste autoriserede Sixt filial, uanset din lejeaftale.

Har du planer om at skifte køretøj i løbet af lejeperiode, kan du kontakte os på telefon (+45) 31 48 11 00 eller møde op på en af vores stationer, hvor vores personale vil ændre din lejekontrakt. Ved at gøre dette, kan vi tilpasse os dine planer. Denne service tilbyder at gøre gratis for dig.

Flexi Returneringsgaranti i taksten - Betal senere

Afleverer du dit køretøj tidligere end aftalt i lejeaftale, opkræver vi det aftalte beløb i lejeaftalen. Du modtager en delvis rabat for de ubrugte lejedage.

Flexi Returneringsgaranti i taksten - Betal nu

 

Når du booker til en forudbetalt pris, udstedes der ikke refusion for returnering tidligt. For yderligere information henvises til afsnittet Forudbetalt takst - Betal nu.

Flexi Sen Returnering i begge takster (Betal senere & Betal nu)

I tilfælde af at du returnerer køretøjet senere ned aftalt uden at underrette os, faktureres du for 93,75 DKK iet servicegebyr for Flexi Returneringsservice. Dette gebyr gælder ud over eventuelle ekstra dag, der måtte opstå på grund af lejeforlængelse.

Flexi Returplacering i begge takster (Betal senere & Betal nu)

I tilfælde af at du returnerer køretøjet til en anden stationfilial end den, der er aftalt i lejekontrakten, påløber Fleksi Retur lokation et servicegebyr på 150,00 DKK, hvis vi ikke er blevet informeret om ændringer i lejekontrakten på forhånd.

 

Med vores Flexi Returneringsgaranti har du altid maksimal fleksibilitet og omkostningseffektivitet under kørsel.

Ekstern forsikring

Sixt kan fakturere lejeren et gebyr på 1.000 DKK inkl. moms for håndtering af skader ved eksternt forsikringsselskab. 

VAT

25%

Alle priser er inkl. moms.


For firmakunder med individuelle aftaler, så kan der forekomme alternative priser og regler.
 

bottom of page